Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kotlety brokułowe z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 2 Luty, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

2 brokuły

4 niewielkie kartofle

2 jajka

marchew

4 łyżki tartej bułki

ząbek czosnku

5 dkg żółtego sera

Brokuły podzielić na różyczki, wrzucić na 3 minuty do wrzącej wody. Jak ostygną, zmielić je w maszynce do mięsa. Zmielić też ugotowane kartofle i marchewkę. Dodać rozgnieciony czosnek i starty ser żółty. Wbić jajka i wsypać bułkę tartą. Wszystko dokładnie wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Formować kotlety ( tak jak mielone), zanurzając je najpierw w jajku a potem w tartej buce. Smażyć na głębokim oleju z obu stron.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)