Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kotlety mielone z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 26 Sierpień, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

60 dkg  wołowego mięsa mielonego

40 dkg   wieprzowego mięsa mielonego

półtorej szklanki bułki tartej

dwie kajzerki

miseczka wody

jajko

sól

pieprz

oliwa

Kajzerki namoczyć w wodzie. Mięso połączyć, dodać odciśnięte z wody kajzerki, pół szklanki bułki tartej i jajko. Wszystko posolić, popieprzyć i wymieszać. Mięso nie powinno się rozpadać ani kleić do rąk. Formować spłaszczone kulki i obtoczyć je w bułce tartej. Kotlety smażyć na rozgrzanej oliwie ( nie może jej być za mało) przez 15 minut,  przewracając je na drugą stronę co dwie minuty. Na cztery minuty przed końcem, zmniejszyć ogień i przykryć przykrywką.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)