Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Schab grillowany z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 26 Czerwiec, 2019 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Schab grillowany

Składniki:
  • plastry schabu z kością (najlepiej od krzyżowej)
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • gałązka rozmarynu albo jałowca
Mięso przed grillowaniem powinno mieć temperaturę pokojową. Posolić, obtoczyć w pieprzu. Na tacce do grillowania, obok mięsa, położyć gałązkę rozmarynu albo jałowca. Grillować z każdej strony ok. 7 minut. Odwracać co minutę. Mięso powinno mieć 2,5 – 3 cm grubości.
Do gotowego kotleta dobre są dodatki: warzywa i zielenina :)
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)