Makaron z paprykami i mozzarellą.
Składniki:
2 szklanki makaronu typu rurki
papryka czerwona
3 jalapeno
kilka plastrów sera mozzarella (ta do zapiekania)
łyżka masła
sól
Makaron ugotować w osolonej wodzie na al dente. Odcedzić. Na patelni rozpuścić masło, ułożyć pokrojoną paprykę bez gniazda nasiennego (jalapeno też bez środka, przekroić na pół). lekko posolić. Dusić pod przykryciem przez 3 minuty. Po tym czasie wrzucić makaron, smażyć przez 3 minuty – mieszając. Podlać wodą (1/4 szklanki). Na wierzchu ułożyć kawałki mozzarelli, przykryć pokrywką i podgrzewać jeszcze przez minutę.
Smacznego!
Adam Szejnfeld
Senator Rzeczypospolitej Polskiej
Wiceprzewodniczący Senackiej Komisji Gospodarki Narodowej i Innowacyjności
Przewodniczący Senackiego Zespołu ds. Małych i Średnich Przedsiębiorstw
Biuro Senatorskie Adama Szejnfelda w Pile
64-920 Piła, ul. Grunwaldzka 2/10.
e-mail: szejnfeld.biuro@gmail.com
tel. +48 602 738 542
REGON 385025697
Portale i media społecznościowe:
www.szejnfeld.pl
www.kobiecastronazycia.pl
https://www.facebook.com/Szejnfeld
www.twitter.com/szejnfeld
www.instagram.com/szejnfeld/
www.tiktok.com/@szejnfeld
https://www.youtube.com/user/AdamSzejnfeld