Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Potrawka mięsno-fasolowa z rurkami

Redaktor admin on 29 Kwiecień, 2014 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Potrawka mięsno-fasolowa z rurkami

Składniki :

  • 1/2 kg mięsa wołowego
  • 20 dkg bekonu
  • puszka czerwonej fasoli
  • 3 papryczki chili
  • 2 cebule
  • 3 pomidory
  • czarny pieprz tłuczony
  • sól
  • łyżka masła
  • makaron rurki
  • natka pietruszki

Mięso i bekon pokroić w paski. Podsmażyć je na patelni na maśle do lekkiego zrumienienia. Na drugiej patelni, na oliwie, zeszklić pokrojoną cebulę z posiekanymi papryczkami chili. Wszystko przełożyć do garna i dusić na małym ogniu, często mieszając. Można dodać kilka łyżek gorącej wody. Po 30 minutach dodać fasolę razem z sosem i obrane ze skórki, pokrojone pomidory. Posolić, popieprzyć. Dusić 20 minut. W drugim garnku ugotować makaron rurki w osolonej wodzie (al dente). Gotowy, przełożyć do garnka z mięsem, wymieszać. Posypać natką pietruszki.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)