Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Konfitura z pomidorów Black Cherry z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 25 Listopad, 2014 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Konfitura z pomidorów Black Cherry

Składniki :

  • pół kg pomidorów ( Black Cherry )
  • 150 g cukru
  • papryczka chili
  • 2 cm korzenia imbiru
  • 3 ząbki czosnku
  • 50 ml octu jabłkowego
  • sól

Pomidory sparzyć wrzącą wodą, usunąć skórkę, pokroić w kostkę. Imbir zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Czosnek wycisnąć przez praskę. Z papryczki usunąć ziarna, posiekać ją. Wszystko wrzucić do rondelka, dodać cukier, sól, ocet i gotować na małym ogniu przez 30 minut często mieszając. Bardzo dobry dodatek do białego sera.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)