Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Piersi kaczki pieczone z mandarynkami i żurawiną z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 23 Grudzień, 2014 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Piersi kaczki pieczone z mandarynkami i żurawiną

Składniki :

  • Piersi kaczki
  • 3 mandarynki
  • 3 łyżki żurawin ( może być kupiona w słoiczku )
  • sól
  • pieprz
  • oliwa do obsmażenia mięsa

Piersi kaczki umyć, osuszyć, posolić, obtoczyć w tłuczonym pieprzu. Obsmażyć na rozgrzanej oliwie na patelni (po 5 minut z każdej strony). Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Miedzy piersiami ułożyć cząstki mandarynek a na każdy kawałek mięsa wyłożyć łyżeczkę żurawin. Piec przez 2,5 godziny w temperaturze 180 stopni. Od czasu do czasu odwracać mięso na drugą stronę i polewać sosem.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)