Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Polędwiczki wieprzowe w sosie curry z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 16 Marzec, 2015 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Polędwiczki wieprzowe w sosie curry

Składniki:

  • dwie polędwiczki wieprzowe
  • śmietana do zup albo mleko kokosowe (cała puszka)
  • dwie łyżki masła
  • 4 łyżeczki przyprawy curry
  • pół szklanki esencjonalnego bulionu
  • sól
  • pieprz tłuczony
  • oliwa do smażenia

Polędwiczki pokroić w plastry (ok. 2 cm), posolić, obtoczyć w pieprzu. Obsmażyć przez 2 minuty na oliwie, na patelni z obu stron. W rondelku rozpuścić masło, dodać bulion, śmietanę (albo mleko kokosowe) i curry. Mieszać aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Polędwiczki ułożyć w żaroodpornym naczyniu, dodać sos z curry i piec w piekarniku przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Smacznego!

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)