Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Młoda kapusta duszona z boczkiem z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 18 Maj, 2015 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Młoda kapusta duszona z boczkiem

Składniki:

  • główka młodej kapusty
  • 20 dkg surowego boczku
  • 20 dkg wędzonego boczku
  • 2 cebule
  • koperek
  • 2 łyżki masła
  • 3 szklanki wody

Kapustę poszatkować, wrzucić do garnka z osoloną wodą. Gotować przez 15 minut. Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na maśle w rondelku. Boczek (wędzony i surowy) pokroić w kostkę i smażyć na patelni przez 10 minut. Koperek posiekać. Boczek, cebule (wraz z tłuszczem) i koperek wrzucić do kapusty i wszystko dusić na średnim ogniu ok. 15 minut (aż kapusta zmięknie). Mieszać. Nie przykrywać.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)