Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Młode warzywa duszone z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 28 Maj, 2015 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Młode warzywa duszone

Składniki:

  • szparagi białe (kilka sztuk)
  • szparagi zielone (kilka sztuk)
  • kilka małych  młodych ziemniaków
  • kilka młodych marchewek
  • garść czarnych oliwek
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • gałązka rozmarynu
  • 1/4 szklanki wody
  • folia aluminiowa (dwa kawałki ok. 30 cm długości każdy)

Ziemniaki, szparagi i marchewki obrać, umyć. Kawałki folii ułożyć na krzyż, na środku – warzywa. Dodać oliwki, sól, masło. Zawijać folię ( najpierw dolną część, potem boczne. Do utworzonej na górze kieszonki wlać wodę  i zawinąć górną część folii. Tak przygotowaną ” paczkę ” wstawić na kratkę do piekarnika i dusić przez 40 minut. Po rozwinięciu przystroić gałązką rozmarynu.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)