Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kasztany pieczone z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 27 Październik, 2015 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Kasztany pieczone

Składniki :

  • kasztany jadalne

Kasztany kupić (bywają w marketach), nie zbierać pod drzewami (te nie są jadalne). Zwrócić uwagę, by wyglądały świeżo, bez dziurek i pleśni. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. W każdym kasztanie zrobić nacięcia na skórce (na krzyż) , żeby podczas pieczenia nie wybuchły. Ułożyć je na papierze do pieczenia , na blasze piekarnika i piec ok. 20 minut. Gotowe, obierać ze skórki, jeść na gorąco. W smaku przypominają lekko słodkie ziemniaki (ale są lepsze).

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)