Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Danie tajskie Pad Thai z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 30 Listopad, 2015 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Danie tajskie Pad Thai

Składniki:

  • makaron ryżowy albo sojowy (1/3 paczki)
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 papryczki chili
  • 1/3 pora
  • 4 szalotki
  • garść grzybków mun w paskach
  • łyżka sosu ostrygowego
  • 3 łyżki sosu rybnego
  • łyżeczka cukru
  • sok z limonki
  • olej do smażenia (3 łyżki)

Makaron zalać letnią wodą na kilka minut (ważne, żeby nie rozmiękł). Odcedzić. Grzybki zalać wrzątkiem. Szalotki i chili posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, por pokroić na cienkie plasterki. Składniki połączyć, dodać sos rybny, ostygowy i sok z limonki. Wymieszać i odstawić na kilka minut. W woku dobrze rozgrzać olej, wrzucić makaron, odcedzone grzyby mun i połączone wcześniej składniki. Smażyć przez kilka minut, mieszając. Gotowe podać na półmisku.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)