Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Ogórki dożynkowe po grodzisku (średniosolne)

Redaktor admin on 19 Wrzesień, 2011 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Zostaw komentarz do tego wpisu

Składniki:

  • Woda z solą w proporcji 2 łyżki soli kamiennej na 1 l wody.
  • Ogórki ciasno ułożone do pełna naczynia.

Na dno naczynia:

  • Liście wiśni
  • Koper
  • Chrzan
  • Czosnek

Wodę przegotować z solą, a następnie zalać wrzątkiem ogórki z przyprawami. Całość szczelnie zakręcić i odstawić w ciemne oraz chłodne miejsce.

Komentarz

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)