Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Gruszki w syropie z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 3 Październik, 2011 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Zostaw komentarz do tego wpisu

1 kg gruszek ( twardych)

3 szklanki wody

3 łyżki cukru

5 goździków

laska wanilii

Zagotować wodę wraz z cukrem, wanilią i goździkami w garnku. Następnie włożyć do niej obrane i pokrojone gruszki, uprzednio zanurzone w soku z cytryny ( wtedy nie tracą jasnego koloru). Gotować na małym ogniu, ok. 15 minut – od czasu do czasu mieszając. Następnie wszystko przełożyć do słoików i pasteryzować ok. 10 minut.

Smacznego !

Komentarz

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)