Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Gruszki w occie z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 5 Październik, 2011 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Zostaw komentarz do tego wpisu

1 kg gruszek (twardych)

3 szklanki wody

3/4 szklani 10 procentowego octu

5 goździków

Zagotować wodę z octem i goździkami. Włożyć obrane,  pokrojone gruszki i gotować na małym ogniu 15 minut, tak żeby się zeszkliły. Następnie przelać wszystko do słoików i pasteryzować ok. 10 minut.

Smacznego !

Komentarz

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)