Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Pory w beszamelu z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 8 Październik, 2011 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Zostaw komentarz do tego wpisu

Składniki:

4 pory

śmietana ( najlepiej do zup)

10 dkg masła

kostka bulionowa ( polecam drobiową)

plastry  żółtego sera

Pory umyć, obrać z wierzchnich liści i pokroić w niezbyt cienkie plasterki. Obgotować ( 3 minuty) w osolonej wodzie.

Sos beszamelowy:

Na patelni rozpuścić masło, dodać kostkę bulionową i wymieszać. Następnie dodać śmietanę i na małym ogniu zagotować ( mieszając). Gdy sos będzie gotowy, odcedzone pory ułożyć w żaroodpornym naczyniu, zalać je sosem a na wierzch położyć plastry żółtego sera. Wszystko zapiec w piekarniku.

Smacznego

Komentarz

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)