Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kapusta po tajsku z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 21 Październik, 2011 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Zostaw komentarz do tego wpisu

Składniki:

Biała kapusta ( na 4 osoby wystarczy pół główki)

oliwa

olej sezamowy

2 ząbki czosnku

sos ostrygowy ( jest w sklepach z azjatycką żywnością, kosztuje ok.5 zł)

Na rozgrzaną patelnię (z oliwą i dwiema łyżkami oleju sezamowego) wrzucić pokrojony czosnek i mieszać tak, aby się nie przypalił. Po dwóch minutach należy dodać kapustę i smażyć ok. 10 minut ( cały czas mieszając). Na dwie minuty przed końcem smażenia, polać wszystko sosem ostrygowym ale nie za dużo ( dwie łyżki) i dalej smażyć. Trzeba pamiętać, że sos ostrygowy jest słony i bardzo esencjonalny w swym smaku.

Smacznego

Komentarz

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)