Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Nadziewane udka kurczaka z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 23 Październik, 2011 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Zostaw komentarz do tego wpisu

Składniki:

udka kurczaka

natka pietruszki

kajzerka

żółtko

sól

oliwa

Naciąć od szerszej strony skórkę udka tak, aby zrobić miejsce na nadzienie między nią a mięsem. Następnie delikatnie włożyć nadzienie. Można zabezpieczyć skórkę wykałaczką ( wkłuwając ją w skórkę i mięso) od naciętej strony. Wtedy nadzienie nie wypadnie.

Nadzienie ( na cztery udka)

Wycisnąć wcześniej namoczoną kajzerkę, dodać żółtko i posiekaną natkę. Posolić i wymieszać.

Udka z nadzieniem należy piec w piekarniku w temperaturze ok 180 stopni przez godzinę.

Komentarz

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)