Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Makaron z szynką parmeńską z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 1 Listopad, 2011 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Zostaw komentarz do tego wpisu

Składniki

makaron – wstążki

kilka plastrów szynki parmeńskiej

2 cebule

cztery pomidory

5 dkg masła

ser żółty

Na patelni rozpuścić masło, wrzucić pokrojoną na małe kawałki szynkę i smażyć kilka minut. Następnie dodać pokrojoną cebulę i smażyć , mieszając. Gdy cebula będzie szklista, dodać obrane ze skórki, pokrojone pomidory. Dusić 10 minut ( można podlać niewielką ilością wody). Gotową masę przelać na wcześniej ugotowany makaron, posypać startym żółtym serem. Można dodać posiekany koperek albo nać pietruszki.

Smacznego !

Komentarz

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)