Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Nóżki w galarecie z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 4 Listopad, 2011 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Zostaw komentarz do tego wpisu

Składniki:

4 nóżki wieprzowe ( na pięć miseczek)

włoszczyzna

ziele angielskie ( kilka kulek)

2 liście laurowe

sól

cytryna albo ocet

Wyczyszczone i umyte nóżki wieprzowe gotować w wodzie ( tak, żeby je tylko przykryła). Po trzech godzinach dodać włoszczyznę, ziele angielskie i liść laurowy. Wywar posolić. Dalej gotować tak długo aż nóżki będą bardzo miękkie. Po wyjęciu ugotowanych nóżek z garnka, należy oddzielić mięso wraz ze skórą od kości i pokroić na drobne kawałki. Przełożyć do miseczek i zalać wywarem – koniecznie przez sitko. Wywar musi być klarowny. Można dodać marchewkę pokrojoną w krążki. Gdy galareta się zetnie – podawać z cytryną lub z octem.

Smacznego !

Komentarz

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)