Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Chrupiące skrzydełka bez tłuszczu z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 10 Listopad, 2011 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Zostaw komentarz do tego wpisu

Składniki:

10 skrzydełek kurczaka

pół szklanki mąki

pół szklanki bułki tartej

pół szklanki ziarna sezamu

4 jajka

3 ząbki czosnku

sól

W misce roztrzepać jajka, dodać posiekany czosnek i wrzucić skrzydełka. Należy je poobracać, żeby wszystkie były dobrze namoczone. W drugiej misce należy połączyć mąkę z bułką, ziarnami sezamu, solą i wymieszać. Skrzydełka obtoczyć w tak przygotowanej panierce i położyć na blasze ( na papierze do pieczenia). Wstawić do rozgrzanego piekarnika ( 180 stopni) na godzinę.

Smacznego !

Komentarz

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)