Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Biszkopt z jabłkami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 11 Listopad, 2011 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

5 jajek

80 g mąki

pół szklanki cukru

2 łyżki cukru pudru

3 duże jabłka ( najlepiej antonówki)

1 łyżeczka proszku do pieczenia

W misce ubić jajka z cukrem – mikserem ok. 10 minut. Gdy masa będzie już kremowa, dodać mąkę, proszek i mieszać. Następnie, 3/4 masy przelać na papier do pieczenia (na tortownicy), ułożyć obrane i pokrojone na plasterki jabłka i zalać je pozostałą masą. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez 35 minut. Gdy biszkopt będzie gotowy – posypać cukrem pudrem.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)