Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Polędwica z zielonym pieprzem z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 15 Listopad, 2011 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

polędwica wołowa albo wieprzowa

zielony pieprz ( mokry)

rozmaryn

bazylia

oliwa

sól

Polędwicę nakłuć w kilkunastu miejscach wykałaczką albo cienkim nożem i jak najgłębiej włożyć ziarenka pieprzu. Mięso obtoczyć w oliwie wymieszanej z solą a następnie obtoczyć w posiekanych: rozmarynie i bazylii ( najlepiej świeżych). Włożyć do żaroodpornego naczynia i piec: wieprzową ok. godziny, wołową – 30 minut. W trakcie pieczenia podlać małą ilością wody. Taka polędwica jest smaczna zarówno na ciepło jak i na zimno.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)