Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Warzywa po chińsku z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 22 Listopad, 2011 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

2 marchewki

2 pietruszki

seler

grzyby Mun ( 3, 4)

2 cebule

3 ząbki czosnku

oliwa

olej sezamowy

mąka kukurydziana

pół szklanki bulionu

sól

Grzyby zalać wrzątkiem i poczekać aż się “rozłożą”. Warzywa i cebulę pokroić na dość cienkie paski.

Na patelni dobrze rozgrzać oliwę ( 3 łyżki) razem z olejem sezamowym ( 2 łyżki). Dodać pokrojony czosnek i smażyć tak, żeby się nie przypalił. Następnie wyjąć czosnek i odłożyć do miseczki. Smażyć warzywa i pokrojone w paski grzyby często mieszając, ale partiami ( ok 3 minut), żeby były chrupiące a nie duszone. Usmażone, przełożyć na talerz i smażyć następne. Gdy wszystko będzie już usmażone, wrzucić ( wraz z czosnkiem) na patelnię. Posolić, posypać mąką kukurydzianą i po minucie dodać bulion ( ciągle mieszać).

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)