Składniki:
2 marchewki
2 pietruszki
seler
grzyby Mun ( 3, 4)
2 cebule
3 ząbki czosnku
oliwa
olej sezamowy
mąka kukurydziana
pół szklanki bulionu
sól
Grzyby zalać wrzątkiem i poczekać aż się “rozłożą”. Warzywa i cebulę pokroić na dość cienkie paski.
Na patelni dobrze rozgrzać oliwę ( 3 łyżki) razem z olejem sezamowym ( 2 łyżki). Dodać pokrojony czosnek i smażyć tak, żeby się nie przypalił. Następnie wyjąć czosnek i odłożyć do miseczki. Smażyć warzywa i pokrojone w paski grzyby często mieszając, ale partiami ( ok 3 minut), żeby były chrupiące a nie duszone. Usmażone, przełożyć na talerz i smażyć następne. Gdy wszystko będzie już usmażone, wrzucić ( wraz z czosnkiem) na patelnię. Posolić, posypać mąką kukurydzianą i po minucie dodać bulion ( ciągle mieszać).
Smacznego !