Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Strogonow z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 24 Listopad, 2011 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

1 kg mięsa wołowego

pół kg pieczarek

koncentrat pomidorowy

śmietana

oliwa

sól

pieprz

Mięso pokroić na paseczki, pieczarki obrać i pokroić ale niezbyt drobno. Mięso obsmażyć na patelni ( na oliwie), a na drugiej – pieczarki ( na maśle). Przełożyć mięso do garnka, zalać gorącą wodą i dusić. Po 30 minutach dodać pieczarki ( razem z masłem z patelni). Posolić, dodać pieprz i dusić wszystko około godziny. Na kilka minut przed końcem duszenia, dodać koncentrat pomidorowy. Podawać ze śmietaną.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)