Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kapusta z soczewicą z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 27 Listopad, 2011 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

kapusta kiszona ( 1 kg)

szklanka soczewicy

oliwa

sól pieprz

Soczewicę przepłukać i ugotować w lekko osolonej wodzie ( około 30 minut). Kapustę odcisnąć z nadmiaru wody, i przełożyć do garnka z rozgrzaną oliwą. Dodać, sól, pieprz i dusić pod przykryciem około 15 minut ( od czasu do czasu mieszając). Następnie zdjąć garnek z palnika i dodać ugotowaną soczewicę. Tak przygotowana kapusta z soczewicą może być farszem do krokietów.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)