Składniki:
1 kg żeberek wieprzowych
1 kg kapusty kiszonej
2 cebule
pół słoiczka koncentratu pomidorowego
czerwona ostra papryka
3 liście laurowe
ziele angielskie
sól
mąka ( do obtoczenia żeberek)
oliwa
Żeberka pokroić na małe kawałki, posolić, przyprawić papryką i obtoczyć w mące. Obsmażyć na oliwie, na patelni. Pokroić kapustę i cebule. Cebule zeszklić (po wyjęciu żeberek, na tej samej patelni). W naczyniu żaroodpornym układać warstwami: kapustę, na nią żeberka, cebulę i znowu kapustę, żeberka, cebulę i kapustę. Włożyć liście laurowe i ziele angielskie Przykryć pokrywką albo folią aluminiową. Piec w temperaturze ok. 190 stopni przez dwie godziny. Po dwóch godzinach dodać do potrawy koncentrat pomidorowy i piec jeszcze 15 minut.
Smacznego !