Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Żeberka w kapuście z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 29 Listopad, 2011 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

1 kg żeberek wieprzowych

1 kg kapusty kiszonej

2 cebule

pół słoiczka koncentratu pomidorowego

czerwona ostra papryka

3 liście laurowe

ziele angielskie

sól

mąka ( do obtoczenia żeberek)

oliwa

Żeberka pokroić na małe kawałki, posolić, przyprawić papryką i obtoczyć w mące. Obsmażyć na oliwie, na patelni. Pokroić kapustę i cebule. Cebule zeszklić (po wyjęciu żeberek, na tej samej patelni). W naczyniu żaroodpornym układać warstwami: kapustę, na nią żeberka, cebulę i znowu kapustę, żeberka, cebulę i kapustę. Włożyć liście laurowe i ziele angielskie Przykryć pokrywką albo folią aluminiową. Piec  w temperaturze ok. 190 stopni przez dwie godziny. Po dwóch godzinach dodać do potrawy koncentrat pomidorowy i piec jeszcze 15 minut.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)