Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Ryba po grecku z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 1 Grudzień, 2011 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki

6 mrożonych kostek morszczuka

3 średnie marchewki

pół selera

większa pietruszka

por

cebula

100 g koncentratu pomidorowego ( pół słoiczka)

3 liście laurowe

ziele angielskie ( kilka kulek)

oliwa

Kostki ryby wrzucić na dość dobrze rozgrzaną oliwę na patelni ( nie przykrywać – część wody odparuje). Dusić je ok 10 minut, od czasu do czasu przewracając ( już na średnim ogniu). Obrane i umyte warzywa zetrzeć na grubej tarce, por i cebulę pokroić na małe kawałki. Posolić i wymieszać. Nałożyć warzywa, liście laurowe i ziele angielskie na rybę, delikatnie mieszając i dusić ok. 15 minut. Na kilka minut przed końcem, dodać koncentrat pomidorowy i wszystko zamieszać.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)