Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Zrazy z pieczarkami i porem z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 5 Grudzień, 2011 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

mięso wołowe ( na kilka zrazów wystarczy pół kg)

kilka pieczarek

pół pora

śmietana (do zup)

koperek

sól

łyżka mąki

Mięso pokroić i rozbić na cienkie kotlety. Pieczarki obrać, przekroić każdą na pół. Pora posiekać na krążki. Pieczarki obsmażyć na maśle ( posolić). Następnie wyjąć je i poczekać aż wystygną. Kotlety posolić, nałożyć na każdy kawałek mięsa pieczarki, trochę pora. Zawinąć i zabezpieczyć wykałaczką tak, żeby nadzienie nie wypadło. Zrazy obsmażyć na oliwie z każdej strony. Włożyć do garnka, zalać gorącą wodą ( tylko, żeby je przykryła). Dodać pieczarki i por, jeśli zostały. Dusić ok.godziny. Parę minut przed końcem, dodać śmietanę wymieszaną z mąką i koperek. Dalej dusić na małym ogniu aż sos zgęstnieje.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)