Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kurczak po węgiersku z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 8 Grudzień, 2011 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

2 piersi kurczaka

papryczka chili

papryka w proszku (ostra)

cebula

czosnek ( dwa ząbki)

4 pomidory

makaron

oliwa

sól

Każdą pierś pokroić na 4 części i włożyć na dwie godziny do oliwy zmieszanej z  ostrą papryką w proszku, łyżeczką soli i pokrojonymi ząbkami czosnku ( najlepiej w żaroodpornym naczyniu). Po dwóch godzinach, wstawić piersi do piekarnika i piec ok godziny. Na 15 minut przed końcem, dodać drobno pokrojoną papryczkę chili ( wyjąć pestki). Trochę podlać wodą. Podawać z makaronem i duszonymi pomidorami z cebulą.

Smacznego!

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)