Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Śledzie z borowikami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 13 Grudzień, 2011 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

2 garście grzybów ( najlepiej kapeluszy)

1 kg śledzi

2 cebule

2 łyżeczki koncentratu pomidorowego

sól

pieprz

oliwa

Grzyby zalać gorącą wodą. Po godzinie, obgotować w wywarze z moczenia przez 40 minut. Doprawić solą i pieprzem. Następnie odcedzić je i pokroić w paski. Cebule pokrojone w piórka zeszklić na oliwie i zmieszać z grzybami. Wywar zmieszać z koncentratem pomidorowym ( ale tylko tyle, żeby sos przykrył grzyby z cebulą). Śledzie z opakowania pokroić w paski, zalać letnim sosem ( tym z grzybami, cebulą i koncentratem) – wstawić do lodówki. Tak przygotowana potrawa jest najlepsza po trzech dniach.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)