Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

De volaille z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 14 Grudzień, 2011 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

pierś kurczaka

natka pietruszki

masło

bułka tarta

mąka

oliwa do smażenia

Pierś kurczaka porządnie rozbić ( najlepiej w przezroczystej torebce śniadaniowej). Jedną stronę rozbitego mięsa posmarować dość grubą warstwą masła, zmieszanego z posiekaną natką. Pierś zwinąć w rulon. Posolić i obtoczyć w bułce tartej zmieszanej z mąką. Wstawić do lodówki na dwie godziny ( masło musi stwardnieć). Po wyjęciu z lodówki – smażyć na oliwie, na dobrze rozgrzanej patelni. Po obsmażeniu z każdej strony, zmniejszyć ogień i dalej smażyć przez kilka minut ( obracać).

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)