Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kotlet mielony z pieczarkami

Redaktor admin on 25 Kwiecień, 2024 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

50 dkg mięsa mielonego z szynki wieprzowej

30 dkg mięsa wołowego mielonego z pierwszej krzyżowej

jajko

4 łyżki bułki tartej

namoczona w wodzie i wyciśnięta z niej kajzerka

20 dkg pieczarek

łyżeczka lubczyku

sól

pieprz

dwie łyżki masła do smażenia pieczarek

olej do smażenia kotletów

Mięsa połączyć, wymieszać. Dodać sól, pieprz, lubczyk, bułki, jajko i wymieszać na jednolitą masę. Formować kotlety i smażyć na średnim ogniu przez 15 minut. Obracać. Na 5 minut przed końcem przykryć pokrywką i zmniejszyć ogień. Na drugiej patelni, na maśle, smażyć oczyszczone i pokrojone pieczarki. aż do ich zarumienienia. Gotowe kotlety przełożyć na patelnię z pieczarkami, podlać 1/4 szklanki gorącej wody i podgrzewać jeszcze przez dwie minuty.

Smacznego!

Adam Szejnfeld
Senator Rzeczypospolitej Polskiej
Wiceprzewodniczący Senackiej Komisji Gospodarki Narodowej i Innowacyjności

Biuro Senatorskie Adama Szejnfelda w Pile
64-920 Piła, ul. Grunwaldzka 2/10.
e-mail: szejnfeld.biuro@gmail.com
tel. +48 602 738 542
REGON 385025697

Portale i media społecznościowe:
www.szejnfeld.pl
www.kobiecastronazycia.pl

https://www.facebook.com/Szejnfeld

www.twitter.com/szejnfeld
www.instagram.com/szejnfeld/
www.tiktok.com/@szejnfeld
www.youtube.com/@SenatorSzejnfeld

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)