Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Muszelki z tuńczykiem z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 23 Grudzień, 2011 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

makaron muszelki

puszka tuńczyka w sosie własnym

śmietana

Kapary

cebula

tłuczony pieprz

oregano

szczypiorek

oliwa

Ugotować makaron ( al dente – czyli trochę niedogotowany). Na patelni, na oliwie, zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać tuńczyka, kapary i wymieszać. Po trzech  minutach dodać pieprz, sól, oregano i śmietanę. Zmniejszyć ogień i podgrzewać jeszcze 5 minut ( mieszając). Następnie dodać odcedzony makaron – wymieszać. Posypać szczypiorkiem.

Smacznego !



Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)