Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Paszteciki z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 26 Grudzień, 2011 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

2 dkg drożdży

10 dkg masła

6 – 8 łyżek mleka

30 dkg mąki

łyżka cukru

sól

Drożdże wymieszać z cukrem. Jak się rozpuszczą, wlać ciepłe mleko, dodać sól. Mąkę przesiać. Jak drożdże się “ruszą” ( nie trzeba czekać aż wyrosną), dodać ciepłe (ale nie gorące), rozpuszczone masło. Wyrobić ciasto, potem rozwałkować. Wykroić kółka, nałożyć farsz ( mogą być posiekane, smażone grzyby z cebulką, zmielone mięso z zupy albo dżem). Zawinąć w rożki, posklejać. Z wierzchu posmarować ( pędzelkiem) roztrzepanym jajkiem zmieszanym z mlekiem. Piec około 30 minut w piekarniku w temperaturze 160 stopni.

Smacznego!

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)