Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Rostbef wołowy z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 4 Styczeń, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

Rostbef wołowy bez kości

tłuczony pieprz

sól

bazylia ( najlepiej świeża)

trochę rozmarynu

Mięso obtoczyć w soli, pieprzu i posiekanych ziołach. Wstawić do dobrze rozgrzanego piekarnika ( 250 stopni). Po 20 minutach zmniejszyć temperaturę do 160 stopni. Należy piec tak długo, aż temperatura mięsa w środku wyniesie 57 stopni (w sklepach są specjalne termometry do mięsa). Jeśli nie ma termometru, należy piec: 1 kg mięsa przez godzinę, 2 kg – przez dwie itd.

Smacznego!

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)