Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Pieczona gęś z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 10 Styczeń, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

gęś

majeranek

pieprz

sól

cytryna

Nadzienie: ( jabłka albo wątróbka drobiowa + namoczona i wyciśnięta bułka + natka pietruszki + jedno żółtko)

Mrożoną gęś włożyć na noc do lodówki aby się rozmroziła ( powinna się rozmrażać powoli). Gdy się rozmrozi, posolić, obtoczyć w pieprzu, posypać majerankiem ( podobnie przyprawić od środka) i wewnątrz natrzeć sokiem z cytryny. Włożyć do środka gęsi nadzienie. Zostawić na dwie godziny w lodówce. Następnie wstawić do piekarnika i piec około 3 godzin od czasu do czasu obracając. Polewać stopionym tłuszczem z gęsi.

Smacznego!

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)