Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Bułeczki z czarnuszką

Redaktor admin on 12 Styczeń, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

pół kg mąki

1 łyżka cukru

półtorej łyżki oleju

5 dag drożdży

sól

czarnuszka ( może też być mak, kminek itp.)

Drożdże zasypać cukrem. Jak się rozpuszczą, dodać mąkę, sól, olej. Wyrobić ciasto i wałkować (na grubość – 3/4 cm). Wyciąć krążki, naciąć na nich krzyżyki i posypać czarnuszką. Ułożyć na blasze, posmarowanej tłuszczem i piec przez 15 minut w temperaturze 220 stopni.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)