Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Makaron sojowy z warzywami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 14 Styczeń, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

makaron sojowy

olej sezamowy

sos sojowy

sok z cytryny

sól

warzywa: ( papryka, cukinia, cebula, marchew, zielona fasolka ( może być mrożona), zielony ogórek,  biała kapusta)

Makaron zalać bardzo gorącą wodą i odstawić (pod przykryciem) na pięć minut. Warzywa pokroić w paski i wrzucić na rozgrzany olej ( najlepiej w woku). Mieszać, podrzucając warzywa na patelni. Po trzech minutach polać sosem sojowym, posolić. Następnie wrzucić odcedzony makaron do warzyw i zmieszać go z warzywami, potrząsając patelnią. Na minutę przed końcem, skropić wszystko sokiem z cytryny.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)