Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kluski ze szpinakiem z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 15 Styczeń, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

1 kg ziemniaków

30 dkg mrożonego szpinaku ( latem świeży)

30 dkg mąki pszennej

2 jajka

2 ząbki czosnku

pół łyżeczki soli

Ugotować ziemniaki i gorące porządnie rozgnieść. Gdy przestygną, dodać mąkę, odciśnięty, rozmrożony szpinak, jajka, rozgnieciony czosnek i sól. Wszystko dobrze wymieszać, ugnieść ciasto. Formować dowolne kluski: kopytka, paluchy czy kulki. Można podawać z masłem, sosem albo jako dodatek do ryb czy mięs.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)