Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Cukinia z farszem z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 17 Styczeń, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

4 młode cukinie

1/2 kg mielonego mięsa z indyka

1 czuszka

4 plastry żółtego sera

2 łyżki koncentratu pomidorowego

rukola

sól

Cukinie przekroić na połówki, łyżeczką wydrążyć środki ( bez pestek) i wrzucić je do mięsa, które wcześniej należy podsmażyć na patelni.  Do mięsa dodać drobno posiekaną czuszkę, sól i koncentrat pomidorowy rozcieńczony w szklance wody. Wszystko dokładnie wymieszać, najlepiej widelcem, żeby nie porobiły się grudki. Po 15 minutach, nałożyć mięso do wydrążonych rowków cukinii. Na wierzch, poukładać pokrojone plastry sera. Wstawić do piekarnika na 15 minut ( 180 stopni). Po wyjęciu, posypać cukinię świeżą rukolą.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)