Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Babka ziemniaczana z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 19 Styczeń, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

2 kg ziemniaków

30 dkg pieczarek

2 średnie cebule

2 jajka

3 – 4 łyżki oliwy

sól ( ewentualnie inne przyprawy)

Ziemniaki zetrzeć tak jak na placki ziemniaczane, dodać oliwę. Pieczarki obrać i dość drobno pokroić. Podsmażyć na patelni. Dodać pokrojoną cebulę i smażyć, aby tylko się zeszkliła. Następnie wrzucić pieczarki i cebulę do startych ziemniaków, dodać jajka, sól i ulubione przyprawy ( na przykład: pieprz, majeranek). Masę włożyć do brytfanki ( najlepiej na papierze do pieczenia) i piec w temperaturze 190 stopni przez półtorej godziny.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)