Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Udziec z indyka z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 20 Styczeń, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

Udziec indyka – około kilograma

marynata:

2 łyżki ciemnego sosu sojowego

2 łyżki octu balsamicznego

1 łyżka miodu

3 łyżki oliwy

łyżka suszonego rozmarynu

tłuczony pieprz

2 ząbki czosnku

sól

Umyte mięso natrzeć solą. Zmieszać składniki marynaty ( bez czosnku). Rozgnieciony czosnek włożyć pod skórę udźca. Mięso natrzeć marynatą i wstawić na parę godzin do lodówki. Po kilku godzinach, zawinąć w folię aluminiową i piec w temperaturze ok. 200 stopni przez półtorej godziny.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)