Składniki:
2 piersi kurczaka
2 łyżki pasty zielonego curry ( jest do kupienia w sklepach z azjatycką żywnością)
1 puszka mleka kokosowego
1 szklanka bulionu drobiowego
2 liście kapusty pekińskiej
1 papryka
1 cebula
sól
Umyte piersi kurczaka pokroić na kostki ( ok 1 cm). Kapustę, paprykę i cebulę pokroić na dość małe kawałki. Piersi obsmażyć na patelni przez kilka minut. Po tym czasie dodać cebulę i mieszać aż się zeszkli. Do rondla wlać mleko kokosowe, dodać bulion, zielone curry ( dobrze wymieszać) i na małym ogniu zagotować. Obsmażone piersi kurczaka z cebulą wrzucić do rondla z sosem. Gotować 10 minut. Po tym czasie dodać paprykę i kapustę pekińską. Dodać szczyptę soli. Jeśli sos wyjdzie za rzadki, można go zagęścić 1 łyżką mąki zmieszanej z 1/2 szklanki zimnej wody. Wszystko podgrzewać jeszcze przez 5 minut. Najlepiej podawać z ryżem.
Smacznego !