Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Zapiekane bakłażany z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 29 Styczeń, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

2 bakłażany

10 pieczarek

1 ząbek czosnku

1 czerwona cebula

kilka plastrów żółtego sera

oliwa ( do smażenia)

masło ( do smażenia)

sól

Umyte bakłażany przekroić na połówki. Łyżką wydrążyć środki. “Wnętrze” z bakłażanów pokroić w kostkę, tak samo: cebulę i pieczarki. Czosnek posiekać. Wrzucić na patelnię cebulę i czosnek ( na połączoną oliwę z masłem). Po trzech minutach, dodać pieczarki i miąższ z bakłażanów. Posolić, mieszać i smażyć jeszcze ok 10 minut. Następnie nałożyć farsz do bakłażanów  ( wcześniej delikatnie odciskając z nich sok, papierowym ręcznikiem). Na wierzch ułożyć plastry sera. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)