Składniki:
2 bakłażany
10 pieczarek
1 ząbek czosnku
1 czerwona cebula
kilka plastrów żółtego sera
oliwa ( do smażenia)
masło ( do smażenia)
sól
Umyte bakłażany przekroić na połówki. Łyżką wydrążyć środki. “Wnętrze” z bakłażanów pokroić w kostkę, tak samo: cebulę i pieczarki. Czosnek posiekać. Wrzucić na patelnię cebulę i czosnek ( na połączoną oliwę z masłem). Po trzech minutach, dodać pieczarki i miąższ z bakłażanów. Posolić, mieszać i smażyć jeszcze ok 10 minut. Następnie nałożyć farsz do bakłażanów ( wcześniej delikatnie odciskając z nich sok, papierowym ręcznikiem). Na wierzch ułożyć plastry sera. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.
Smacznego !