Składniki:
pół kg wątróbki drobiowej
2 jajka
1 niewielka cebula
gałka muszkatołowa
sól
pieprz
masło do smażenia
Oczyszczoną wątróbkę pokroić i wrzucić na patelnię. Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 15 minut. Na drugiej patelni zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Następnie, wrzucić cebulę do wątróbki, zamieszać. Posolić, posypać pieprzem i startą gałką muszkatołową. Wszystko można podlać kilkoma łyżkami gorącej wody. Dusić pod przykryciem jeszcze kilka minut. Gdy potrawa będzie gotowa, dodać do niej ugotowane na twardo i pokrojone jajka. Wszystko zmiksować, sprawdzić smak ( można dodać soli lub pieprzu). Przełożyć do salaterki, przykryć folią i wstawić do lodówki. Podawać jako dodatek do
pieczywa.
Smacznego !