Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Pasta z wątróbki z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 16 Luty, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

pół kg wątróbki drobiowej

2 jajka

1 niewielka cebula

gałka muszkatołowa

sól

pieprz

masło do smażenia

Oczyszczoną wątróbkę pokroić i wrzucić na patelnię. Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 15 minut. Na drugiej patelni zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Następnie, wrzucić cebulę do wątróbki, zamieszać. Posolić, posypać pieprzem i startą gałką muszkatołową. Wszystko można podlać kilkoma łyżkami gorącej wody. Dusić pod przykryciem jeszcze kilka minut. Gdy potrawa będzie gotowa, dodać do niej ugotowane na twardo i pokrojone jajka. Wszystko zmiksować, sprawdzić smak ( można dodać soli lub pieprzu). Przełożyć do salaterki, przykryć folią i wstawić do lodówki. Podawać jako dodatek do
pieczywa.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)