Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Łosoś z warzywami z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 22 Luty, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

filet łososia
cukinia
marchewka
seler
pieprz
sól

oliwa
sok z cytryny

Filet posolić, posypać pieprzem. Warzywa obrać ( cukinii nie trzeba obierać), pokroić w paski. Zeszklić je na patelni. Posolić. Ułożyć na papierze do pieczenia w żaroodpornym naczyniu. Na  część pokrojonych warzyw położyć filet, posypać go solą i pieprzem, polać niewielką ilością oliwy i sokiem z cytryny. Pozostałe warzywa rozrzucić na filecie. Wszystko zawinąć w papier do pieczenia i piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)