Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Gołąbki wegetariańskie z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 24 Luty, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

Kapusta włoska

10 dkg suszonych grzybów

15 dkg suszonych śliwek

szklanka kaszy jęczmiennej

jajko

bulion

koncentrat pomidorowy

sól

pieprz

Główkę kapusty włożyć do  wrzącej wody ( do dużego garnka) uprzednio wycinając głąb. Po czterech minutach wyjąc kapustę i poczekać aż liście wystygną. Kaszę wsypać do rondla, wbić do niej surowe jajko, wymieszać ( podczas gotowania nie będzie się sklejać). Grzyby zalać wrzątkiem. Gdy ich kapelusze się rozłożą, gotować je w osolonej wodzie przez 15 minut. Kaszę zalać trzema szklankami wody, posolić i gotować przez 20 minut. Gdy grzyby i kasza będą gotowe, zmieszać wszystko ze śliwkami. Tak przygotowaną masę zawinąć w liście kapusty. Związać je albo przebić wykałaczką. Gołąbki włożyć do zagotowanego bulionu, zmieszanego z kilkoma łyżkami koncentratu pomidorowego. Dodać pieprz i gotować na małym ogniu przez pół godziny.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)